top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Çekmeköy Yüzme Kulübü Çocuk Yüzme Kursu

Anadolu Yakası’nda birçok ebeveyn çocuk yüzme kursu hakkında araştırma yapıyor. Aileler için doğru yüzme kulübünü bulabilmek son derece önemli bir noktayı oluşturuyor. Çekmeköy Yüzme Kulübü, çocuk yüzme kursları söz konusu olduğunda Anadolu Yakası’nda ön plana çıkıyor. Kulüp çocuklar için iki farklı kurs seçeneği sunuyor. İlk kurs seçeneği; 3 - 5 yaş arasındaki çocukları kapsıyor. Diğeri ise 5 – 13 yaş arasındaki çocuklara yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Kulüp, çocuklar için güvenli, temiz ve donanımlı tesislerde eğitim faaliyetleri yürütüyor. Tüm antrenör kadrosu alanında eğitimli ve deneyimli isimlerden oluşuyor. Çocuklar grup derslerine katılabilecekleri gibi özel yüzme dersi seçeneğini de değerlendirebiliyor.



Çekmeköy-çocuk-yüzme-kursu
Çocuk Yüzme Kursu

Çekmeköy Yüzme Kulübü Çocuk Yüzme Kursu Ders İçerikleri

3 - 5 yaş yüzme kursu ile Çekmeköy Yüzme Kulübü’nün en küçük misafirlerine eğitim veriliyor. Yüzmeye başlamak için ve yüzme öğrenmek için ideal yaşın 3 – 5 yaş arası olduğu biliniyor. Bu yaşta yüzme öğrenen ve yüzme sporunu düzenli yapan çocuklar yaşıtlara göre çok daha sağlıklı gelişiyor. Çocukların ilerleyen yaşlarda kas ve iskelet rahatsızlıklarıyla karşılaşma olasılıkları önemli ölçüde düşüyor. Aynı zamanda kalp rahatsızlıkları, astım, diyabet, obezite gibi hastalıklara yakalanma riski de azalıyor.

Çocuklar yüzme sporu sayesinde hem mental hem fiziksel olarak daha sağlıklı bireyler haline geliyorlar. Düzenli yüzmek çocukların motor becerilerinin daha hızlı gelişmesine olanak veriyor. Çocuk yüzme kursu ile grup faaliyetlerine katılan çocukların iletişim becerileri de yaşıtlarına göre daha hızlı gelişiyor. Aynı zamanda daha özgüvenli bireyler haline geliyorlar. 3 – 5 yaş arası çocuklar kurs kapsamında suyla tanışıyor, suya alışma sürecini uzman eğitmenler eşliğinde geçiriyorlar. Su üzerinde durabilme gibi temel becerileri kavrıyorlar. Böylelikle yüzme öğrenmeleri ve suyu sevmeleri çok daha kolay hale geliyor.

Çocuk yüzme kursları ise 5 – 13 yaş arasındaki çocuklara hitap ediyor. Kurs, başlangıç seviyesi ve teknik öğrenim olmak üzere iki aşamayı içeriyor. Başlangıç seviyesinde çocuklar kulaç atmayı ve ayaklarını çalıştırmayı öğreniyorlar. Bunları yaparken temel nefes egzersizleri hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Yüzme esnasında el ve ayaklarını kullanırken doğru şekilde nefes almayı öğreniyorlar. Aynı zamanda atlama çalışmaları yapıyorlar. Teknik öğrenim aşamasında ise kelebek, sırtüstü, kurbağalama gibi farklı tekniklere odaklanıyorlar. Farklı stillere yönelik çalışmalar ve alıştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Çocuk Yüzme Kursu Grup Dersleri ve Özel Yüzme Dersi Seçenekleri Çocuk yüzme kursları için grup dersleri ve özel yüzme dersi olmak üzere iki farklı seçenek bulunuyor. Kurs grupları maksimum 6 kişiden oluşuyor. Grupların 6 kişi ile sınırlandırılması antrenörlerin her bir kursiyere yeterince vakit ayırmasına olanak veriyor. Grup programlarında çocuklar ayda en az 8 saat ders alıyorlar. Kurs programı haftada iki gün ve birer saat olacak şekilde planlanıyor. Grup dersleri için aylık 600 TL ücret ödenmesi gerekiyor. Birden fazla aile üyesinin kurslara katılması halinde %10 oranında indirim uygulanıyor.

Özel yüzme dersi seçeneği ise grup derslerinde kendilerini rahat hissetmeyen çocuklar için sunuluyor. Buna ek olarak; daha kolay adapte olabilmek için de özel ders seçeneği tercih edilebiliyor. Özel ders seçeneğinde kursiyerlere daha esnek bir kurs programı sunuluyor. Kurs takvimi kişiye özel olarak belirlenebiliyor. Aynı zamanda daha yoğun bir ders programı almak mümkün olabiliyor. Özel yüzme derslerinin ücretleri hakkında bilgi için kulüp ve antrenörlerle iletişime geçmek gerekiyor.

Çekmeköy Yüzme Kulübü, çocuk yüzme kursu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz tarafından sunulan fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page