top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Düzenli Yüzmek Hayatımızda Neyi Değiştirir?

Düzenli yüzmek faydalı mı?” sorusu ile sıkça karşılaşıyoruz. Yüzme sporunun insan sağlığına katkıları hakkında birçok araştırma bulunuyor. Yüzmenin hem çocuklar hem de yetişkinler için sayısız faydası olduğu biliniyor. Çocukların gelişiminden yetişkinlerin sağlıklı bir yaşam sürmesine; pek çok noktada yüzme önemli bir rol oynuyor. Yüzme sporu düzenli olarak yapıldığında hem beden hem de zihin sağlığı adına pek çok şey değişiyor. Bu sebeple erken yaşlardan itibaren yüzme öğrenilmesi ve bu alanda düzenli antrenmanlar yapılması tavsiye ediliyor.


Peki; düzenli olarak yüzmek beden ve zihin sağlığı açısından neleri değiştiriyor? Düzenli olarak yüzmek hayatımızda ne gibi olumlu katkılar sağlıyor? Çekmeköy Yüzme Kulübü, bu noktada; yüzme sporuyla ilgilenmek isteyenlere neler sunuyor?


Düzenli-Yüzmek-Hayatımızda-Neyi-Değiştirir

Düzenli Yüzmek Sağlığımızı Nasıl Etkiliyor?

Birçok insan daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek için spor faaliyetlerine yöneliyor. Küçük yaştan itibaren sporla uğraşanların ilerleyen yaşlarda daha az sağlık sorunuyla karşılaştığı biliniyor. Yüzme, daha sağlıklı bir beden ve daha sağlıklı bir zihin için en etkili sporlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Erken yaşlarda yüzmeye başlamak çocukların gelişimi için önemli katkılar sağlıyor. Yüzme sporu ile ilgilenen çocukların daha sağlıklı bir kas ve kemik yapısına sahip olduğu görülüyor. Erken yaşta yüzme öğrenen çocukların, motor becerileri yaşıtlarına göre daha hızlı gelişiyor. Obezite, diyabet gibi sorunların ilerleyen yaşlarda ortaya çıkma riski düşüyor. Aynı durum kalp ve solunum rahatsızlıkları için de geçerli oluyor.


Yetişkinler için de düzenli yüzmek beden ve zihin sağlığı açısından önemli katkılar sunuyor. Kalp ve solunum rahatsızlıklarıyla karşılaşmış veya bu konuda risk taşıyan yetişkinlerin yüzme sporuyla ilgilenmeleri tavsiye ediliyor. Düzenli olarak yüzmek dolaşım sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Akciğer kapasitesini arttırıyor. Böylelikle kalp sağlığının korunmasına da yardımcı oluyor. İlerleyen yaşlarda görülen tansiyon, diyabet, kolesterol gibi sorunlarla mücadeleye katkı sağlıyor. Tüm bu hastalıkların önlenmesinin yanı sıra; tedavisinde de rol oynuyor. Yüzme, her yaştan birey için zihin sağlığının korunmasına da yardımcı olan sporlardan biri oluyor. Günlük stresle mücadelede yüzme sporundan yardım alınabiliyor. Aynı zamanda yüzme, strese bağlı rahatsızlıkların ortaya çıkma oranını düşürüyor.


Düzenli Yüzmek İsteyenler İçin Çekmeköy Yüzme Kulübü Neler Sunuyor?

Çekmeköy Yüzme Kulübü'nün farklı yaş grupları ve seviyelerden kursiyeler için kurs seçenekleri sunduğu biliniyor. Kulüp İstanbul Anadolu yakasında hizmet veriyor. Ataşehir Yüzme Kulübü’nün alt kuruluşlarından biri olarak eğitim faaliyetleri yürütüyor. Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde yüzme öğrenmenin yanı sıra; kursiyerlerin yüzme sporunda kendilerini geliştirmeleri de mümkün olabiliyor. Kurslara düzenli olarak devam eden ve başarı gösteren kursiyerler yarışlarda kulübü temsil edebiliyor. Milli takım kadrolarında yer alma şansı bulabiliyor.


Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde eğitim faaliyetlerine katılabilecek en küçük yaş grubu 3 – 5 yaş oluyor. Bu yaş grubu çocuk yüzme kursları kapsamında değerlendiriliyor. Yüzme öğrenmek ve düzenli yüzmek isteyen çocuklar bu gruplara katılabiliyor. Çocuk yüzme kursları için iki farklı kurs grubu bulunuyor. Diğer kurs grubu ise 5 – 14 yaş arasındaki çocukları ağırlıyor. Bu gruplarda, çocuklara yüzme öğretilmesi hedefleniyor. Yüzme bilenler ise farklı yüzme teknikleri konusunda kendilerini geliştirme fırsatı bulabiliyor. Teknik öğreniminin ardından başarılı olan kursiyerler performans gruplarıyla yola devam edebiliyor.


Yetişkinler için de yüzme seviyelerine göre farklı kurs seçenekleri bulunuyor. Kurslar grup dersleri ve özel yüzme dersleri şeklinde yürütülüyor. Kurslar kapsamında yetişkinlerin de tıpkı çocuklar gibi yüzme öğrenmesi ve kendilerini bu alanda geliştirmeleri mümkün olabiliyor. Profesyonel olarak yüzme sporuyla ilgilenmek isteyen yetişkinler master yüzme gruplarında kendilerine yer bulabiliyor.


Düzenli yüzmek ve yüzmenin hayatımıza katkıları ile ilgili daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Eğitim faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için bizimle ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page