top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Yüzme Sporu ile İlgilenmek İsteyenler İçin Çekmeköy Yüzme Kulübü

Yüzme sporu pek çok insanın severek yaptığı sporlardan biri olarak biliniyor. Kimi insanlar amatör kimileri ise profesyonel olarak yüzme sporuyla ilgileniyor. Kimileri ise yalnızca yaz aylarında hobi amaçlı yüzmeyi tercih ediyor. Yüzme bir tatil aktivitesi olarak yapıyor. Her koşulda yüzmenin öğrenilmesi önem taşıyor. Yüzme öğrenmek herkes için fayda sağlayabiliyor. Çoğu kişi yüzmeyi yakınlarının yardımıyla öğreniyor. Bir yaz aktivitesi olarak yüzme sporuyla ilgilenmeyi tercih edenler için bu yeterli görülebiliyor. Ancak elbette bir spor olarak yüzmeyi tercih edenlerin uzmanlardan yardım alması gerekiyor. Aslında profesyonel destek hangi amaçla olursa olsun yüzme sürecinde gerekli oluyor. Aksi halde bazı durumlarda yüzme öğrenmek travmatik bir sürece dönüşebiliyor.


Çekmeköy Yüzme Kulübü, her yaş ve seviyeden kursiyer ve sporcuyu ağırlıyor. Yüzme öğrenme sürecinde kursiyer ve sporcuları destekliyor. Çekmeköy Yüzme Kulübü’nün temiz tesisleri ve uzman kadrosuyla İstanbul’un en çok tercih edilen kulüplerinden olduğu biliniyor. Peki; kulüp hangi fırsatları sunuyor? Kulüp bünyesindeki kurslar kimler için uygun?


Yüzme-Sporu-ile-İlgilenmek-İsteyenler-İçin-Çekmeköy-Yüzme-Kulübü

Yüzme Sporu ve Çekmeköy Yüzme Kulübü’nün Sunduğu Kurs Seçenekleri

Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde 3 yaştan itibaren her yaş grubu ve seviyeye yönelik kurslar sunuluyor. 3 – 5 yaş kurs gruplarında yüzme sporunun keyifli bir aktivite olarak sunulmasına odaklanıyor. Çocukların eğlendikleri bir ortamda öğrenmeleri daha verimli bir öğrenme sürecinin anahtarı oluyor. Çocuklar su korkusunu yenme, su üzerinde rahatça durabilme ve temel yüzme becerilerini edinmeye odaklanıyor. Bu süreçte eğitici oyunlardan yardım alınıyor. Kurs programı süresince yüzme becerilerinin yanı sıra; motorik becerilerin de gelişmesine katkı sunuluyor.

Çocuk yüzme kursu seçenekleri 3 – 5 yaş grubu ile sınırlı kalmıyor. 5 – 14 yaş aralığında olup yüzme sporu ile ilgilenmek isteyen çocuklar kulüp bünyesinde yüzme kurslarına katılabiliyor. Çocuk yüzme kursu yüzme bilmeyenler için temel becerilerin edinilmesini hedefliyor. Yüzme bilenler ise teknik öğrenim gruplarında farklı yüzme stillerine odaklanıyor. Bu yüzme stillerinde kendilerini geliştirebilmeleri için çalışmalar yapılıyor. Başarılı olanlar için performans gruplarının önü açılıyor.

Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde yetişkinler için de kurs seçeneklerinin mevcut olduğu biliniyor. 14 yaş üzerindeki tüm kursiyerler yetişkin gruplarında yer alıyor. Yetişkin yüzme kursu grupları seviyelere göre alt gruplara ayrılıyor. Yetişkin yüzme kursu sürecinde yüzme bilmeyenlerin temel yüzme becerilerini edinmesi amaçlanıyor. Yüzme bilen yetişkinler ise tıpkı çocuklarda olduğu gibi teknik öğrenim gruplarına alınıyor. Böylelikle, farklı yüzme stillerine odaklanmaları mümkün oluyor.


Yüzme Sporu ile İlgilenmek Neden Önemli?

Yüzme sporuyla ilgilenmek isteyenler için kurs almanın önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak gerekiyor. Yüzmeye ne kadar erken başlanırsa öğrenme süreci o kadar hızlı ilerliyor. Aynı zamanda yüzme sporunun sağlığa pek çok faydası olduğu da biliniyor. Erken yaşta yüzmeye başlayanların çeşitli hastalıklara yakalanma oranının hayli düşük olduğu biliniyor. Bu hastalıkların başında kalp ve solunum problemleri geliyor. Yüzme kalbin ve ciğerlerin güçlenmesine katkı sağlıyor. Aynı zamanda kemik ve kasların sağlığı açısından da yüzme sporuyla ilgilenmek önem taşıyor. Çocuklarda özgüven gelişimi için yüzme sporunun etkin rol oynadığı biliniyor. Yetişkinler de ise mental sağlığın korunması ve stresle mücadelede yüzmeden yardım alınabiliyor.

Yüzme sporu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Eğitim faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için Çekmeköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page