top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Çekmeköy Yetişkin Yüzme Dersi

Yetişkin yüzme dersi arayışında olanlar için Çekmeköy Yüzme Kulübü çeşitli fırsatlar sunuyor. Farklı yaş aralığı ve seviyelerdeki yetişkin kursiyerler bu fırsatlardan yararlanabiliyorlar. Kulüp, uygun fiyatlı eğitimleri ile dikkat çekiyor. Kursiyerler kulüp bünyesinde grup derslerinden faydalanabileceği gibi özel yüzme dersi almayı da tercih edebiliyor. Yüzme bilen ve bilmeyen yetişkinler için kurs grupları alt kategorilere ayrılıyor. Kurs sürecinin planlaması bu doğrultuda yapılıyor. Kursiyerler, uzman eğitimler eşliğinde derslere katılıyorlar. Güvenli ve temiz tesisler içerisinde eğitim görüyorlar. Kurslar grup derslerinde farklı özel derslerde farklı biçimde ücretlendiriliyor. Kurs ücreti belirlenirken ders saati esas alınıyor.

Peki; kimler yetişkin yüzme kursu faaliyetlerinden yararlanabiliyor? Yetişkin yüzme kurslarına katılmak isteyenlerin ne kadar bütçe ve zaman ayırmaları gerekiyor?


Çekmeköy-Yetişkin-Yüzme-Dersi

Kimler Yetişkin Yüzme Dersi Alabilir?

Yetişkin yüzme kursları, 14 yaş ve üzerindeki kursiyerlere yönelik olarak sunuluyor. 14 yaşını doldurmuş herkes Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde yetişkin yüzme derslerinden faydalanabiliyor. Elbette bu noktada; alt gruplar da devreye giriyor. Alt gruplar kursiyerlerin yaş aralığı ve yüzme seviyelerine bakılarak oluşturuluyor.

Yüzme bilmeyen yetişkinler kurs faaliyetlerine katılarak yüzme öğrenebiliyorlar. Yüzme bilmeyenler kursa başladıklarında başlangıç gruplarına alınıyorlar. Bu gruplarda kursiyerlerin suya adaptasyon sürecine önem veriliyor. Kursiyerin su korkusu varsa bunu yenmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Suyun üzerinde durabilme, doğru vücut pozisyonu ve nefes egzersizlerine yer veriliyor. Bu aşamada temel çalışmalara yer veriliyor. Yetişkin yüzme dersi kapsamında kursiyerlerin verimli ve eğlenceli şekilde yüzme öğrenmeleri çalışmalar yapılıyor.

Yetişkin yüzme kursu almak isteyen ve hali hazırda yüzme bilen yetişkinler teknik öğrenim gruplarına alınıyorlar. Teknik öğrenim sürecinde, kursiyerlerin başlangıç seviyesinde öğrendikleri teknikleri ilerletmeleri için eğitim veriliyor. Teknik öğrenim gruplarındaki yetişkinler; serbest, kurbağalama, ve kelebek ve sırt üstü yüzme stillerinde eğitim alıyorlar. Bu stillerde drill çalışmaları yapıyor, teknik yüzme eğitimi alıyorlar. Ayak vuruşları ve kol çekişleri üzerine çalışıyorlar. Depar, dönüş ve atlama çalışmaları yapıyorlar. Yetişkin kursiyerler kursun son seviyesinde başarılı olmaları halinde lisans alabiliyor ve master yüzme gruplarında yer alabiliyorlar.


Yetişkin Yüzme Dersi İçin Ne Kadar Bütçe Ayırmak Gerekiyor?

Yetişkin yüzme kursları tercih edilen seçeneğe göre ücretlendiriliyor. Grup derslerine katılanların aylık 700 TL bütçe ayırmaları gerekiyor. Grup dersleri altı kişi ile yapılıyor ve kursiyerler ayda 8 saat eğitim görüyor. Ödemelerin her ayın ilk haftasında yapılması isteniyor. Ücret ödemesi peşin ve nakit olarak yapılıyor. Kurs sürecinde %7 oranında yakınlık ve kardeş indirimi uygulanabiliyor. Telafi dersi uygulaması yapılmadığı için kursiyerlerin derslere devamlılığı önem taşıyor.

Özel yüzme dersi söz konusu olduğunda kurs saatleri kursiyerin talebi doğrultusunda değişiklik gösteriyor. Kurs süreci antrenör ve kursiyerin ortak kararıyla planlanıyor. Özel yüzme derslerine birebir yürütebileceği gibi iki ve üç kişinin katılımıyla yürütülebiliyor. Kurs sürecinde, kursiyerin talep ve ihtiyaçları göz önüne alınıyor. Buna göre program daha yoğun olarak yürütülebiliyor. Ancak tıpkı grup derslerinde olduğu gibi kursiyerler ayda en az 8 saat eğitim görüyor. Buna ek olarak; kursiyerlere, 16 ve 24 saatlik ders paketleri de sunuluyor. Bu paketlerin ücretleri ise 2200 TL ile 6000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yetişkin yüzme dersi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Eğitim faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için Çekmeköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page