top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Yüzmeye Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler

Yüzmeye yeni başlayanlar için dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Yüzme öğrenmek, keyifli olduğu kadar yorucu bir süreç de olabiliyor. Çünkü yüzme tüm vücudun etkin olarak kullanıldığı bir spor olarak biliniyor. Yüzme antrenmanları esnasında tüm kas grupları aynı anda harekete geçiyor. Bununla birlikte su içerisinde nefes kontrolü sağlamak yeni başlayanlar için zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle; yüzme sporu başlangıçta zor bir spor olarak görülebiliyor. Ancak bazı noktalara dikkat ederek başlangıç sürecini kolaylaştırmak ve öğrenme hızını arttırmak mümkün olabiliyor.


Yüzmeye yeni başlayacaklar için en önemli nokta profesyonel desteğe başvurmak oluyor. Yüzmenin kendi başına öğrenilmesi mümkün olsa da; öğrenme sürecini tek başına doğru yönetmek mümkün olmayabiliyor. Bu anlamda; atılması gereken öncelikli adım kurs seçimi yapmak ve yüzmeyi bir antrenör eşliğinde öğrenmek oluyor. Aslında böylelikle başlangıç süresinde karşılaşılabilecek zorlukları önlemek de mümkün hale geliyor. Doğru bir program ve doğru bir hızda ilerlemek öğrenme sürecinden keyif almaya olanak veriyor. Aynı zaman travmaların ve sakatlıkların ortaya çıkma riski de en aza indirgenmiş oluyor.


Yüzmeye-Yeni-Başlayanlar-İçin-Tavsiyeler

Yüzmeye Yeni Başlayanlar İçin Çekmeköy Yüzme Kulübü

Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde yüzmeye yeni başlayanların en hızlı ve en verimli biçimde yüzme öğrenmelerini hedefleniyor. Kulüp bünyesinde her yaştan kursiyer bulunuyor. Farklı yaş grupları ve seviyeler için farklı kurs seçenekleri sunuluyor. Programlar da yaşa ve yüzme seviyesine göre belirleniyor. Kurslar haftanın iki günü gerçekleştiriliyor. Her kurs günü bir saatlik dersleri içeriyor. Grup dersleri altı kişiyle yapılıyor. Kursiyerler, özel yüzme dersi almayı da tercih edebiliyor. Grup derslerinde her öğrenci için yeterli vakit ayrılıyor. Bunun için kişi sayısı altı ile sınır tutuluyor. Alanında uzman eğitmenler kursiyerlere her adımda eşlik ediyor. Böylelikle; öğrenme süreci güvenli ve doğru biçimde yürütülebiliyor.


Yüzmeye Yeni Başlayanlar İçin Su Korkusunu Yenmek ve Su Üzerinde Durabilmek

Yüzmeye başlayanlar için önemli noktalardan biri de su korkusunu yenmek ve su üzerinde durmayı öğrenmek oluyor. Daha önce yaşanmış travmalar su korkusunun ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Yüzmeye yeni başlayanlar için ilk adımın, tam da bu sebeple suya adaptasyon süreci olması gerekiyor. Suya adaptasyon sağlandıktan sonra öğrenme süreci daha rahat ilerleyebiliyor. Su içerisinde rahat hareket etmek öğrenme sürecini kolaylaştırıyor. Adaptasyon sürecinin ardından su üzerinde durabilmek ile ilgili çalışmalar yapılması öneriliyor. Su üzerinde batmadan durabilmek, öğrenme sürecinin önemli adımlarından biri oluyor. Aynı zamanda su üzerinde rahatlıkla durabilmek kursiyerin kendine olan güvenini de arttırıyor.


Öğrenme Sürecinde Adım Adım İlerlemek

Yüzmeye yeni başlayanlar yüzme öğrenmek konusunda aceleci davranabiliyor. Bu durum öğrenme sürecini kolaylaştırmadığı gibi aksine bir hayli zorlaştırıyor. Yüzme öğrenirken adım adım ve sakince ilerlemek gerekiyor. Öğrenme sürecini belirli bir program çerçevesinde yürütmek gerekiyor. Profesyonel destek alındığı takdirde; antrenörler, kursiyerler için en doğru programı oluşturuyor. Bu anlamda; kursiyerin sabırlı davranması gerekiyor. Yüzme sporu söz konusu olduğunda öğrenme hızı farklılık gösterebiliyor. Her sporda ve hayatın her alanında olduğu gibi yüzme öğrenme hızı da kişiden kişiye değişiyor. Bu nedenle kursiyerlerin öğrenme hızlarına uygun olarak sabırla ve dikkatle ilerlemeleri önem taşıyor. Aksi halde kursiyerin hevesinin kırılması, sakatlıkların yaşanması gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılabiliyor.


Yüzmeye yeni başlayanlar için tavsiyelere ve daha fazlasına ulaşmak isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Çekmeköy Yüzme Kulübü tarafından sunulan fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

100 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page