top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Yüzme Kursu Almak Neden Gerekli?

Yüzme kursu almak yüzme öğrenme sürecinde pek çok kişi tarafından tercih edilen bir seçenek olmuyor. Yüzme genellikle erken yaşlarda ve tatil dönemlerinde öğreniliyor. Bu noktada; yüzme öğrenmek isteyenlere aileleri, akrabaları ya da arkadaşları eşlik ediyor. Bu şekilde yüzmeyi öğrenmek de elbette mümkün olabiliyor. Bir yaz tatili esnasında denizde ya da havuzda yüzme öğrenilebiliyor. Hatta yüzmeyi kimseden yardım almadan tek başına öğrenmek de mümkün olabiliyor. Bu noktada; bu yaklaşımların ne kadar doğru olduğunu tartışmak gerekiyor.


Yüzme-Kursu-Almak-Neden-Gerekli

Yüzme kurslarına katılmak neden gerekli? Yüzmeyi kendi imkanlarıyla öğrenmek isteyenler için ne gibi riskler bulunuyor? Kurs almadan yüzmeyi mümkün değil mi? Yüzme kursu almak denildiğinde bu tip sorularla sık sık karşılaşılıyor. Bu noktada kendi imkanlarıyla yüzmeyi öğrenmek isteyenler için çeşitli risklerin bulunduğunu bilmek gerekiyor. Oluşabilecek travmalar ve boğulma riski bu risklerin başında geliyor. Bu anlamda, kurs almadan yüzme öğrenmek mümkün olabiliyor. Ancak ne yazık ki; sağlıklı bir öğrenme sürecinden söz etmek mümkün olmuyor.


Yüzme ile ilgili travma yaşayan bireyler, uzun yıllar yüzmeyi öğrenemeyebiliyor. Hatta su korkusu nedeniyle deniz ve havuzda bulunmaktan kaçınma davranışı da ortaya çıkabiliyor. Bu durum kimi zaman psikolojik sorunları da beraberinde getiriyor. Bu nedenle, yüzme bilmeyenler için kurs almak kritik bir önem taşıyor. En sağlıklı öğrenme yönteminin profesyoneller eşliğinde öğrenmek olduğunu unutmamak gerekiyor. Peki, yüzme kurslarında yüzmeyi öğrenmek isteyenleri neler bekliyor? Çekmeköy Yüzme Kulübü, kurs almak isteyenlere hangi fırsatları sunuyor?


Yüzme Kursu Almak Ne Gibi Avantajlar Sağlıyor?

Yüzme kurslarına katılanların çok daha sağlıklı bir öğrenme süreci geçirdiğini bilmek gerekiyor. Kurslarda, katılımcılara profesyoneller eşlik ediyor. Böylelikle travmatik bir deneyim yaşama ihtimali ortadan kalkıyor. Antrenörler yaş gruplarına en uygun kurs programını belirliyor. Bu program doğrultusunda öğrenme süreci adım adım ilerliyor. Kurs programları oluşturulurken uzman tavsiyeleri dikkate alınıyor. Böylelikle yaşa ve seviyeye uygun hareket etmek mümkün olabiliyor.


Özellikle, erken yaşta yüzmeye başlayanlar için öğrenme deneyimi kritik bir eşiği oluşturuyor. Olumsuz deneyimler çocukların psikolojisi ve yüzmeye bakışını bir ömür etkileyebiliyor. Bu anlamda doğru isimlerle, doğru teknolojilerle öğrenmenin son derece önemli olduğunu bilmek gerekiyor.


Yüzme Kursu Almak İsteyenler İçin Çekmeköy Yüzme Kulübü

Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde 3 yaştan başlayarak, her yaştan amatör ve profesyonel yüzücüye rastlamak mümkün olabiliyor. Kulüp, uzman eğitmenler eşliğinde her yaş grubuna uygun kurs programları hazırlıyor. Kurslar süresince her öğrencinin ihtiyaçları gözetiliyor. Her öğrenciye yeterli zamanın ayrılmasına özen gösteriliyor.


Kurslar hem yetişkinler hem de çocuklar için grup kursları ya da özel dersler şeklinde ilerleyebiliyor. Grup kursları haftada iki gün, günde bir saat yapılıyor. Özel derslerde programlar, seçilen pakete göre farklılık gösteriyor. Grup kurslarında sabit bir ücret uygulanıyor. Özel derslerde ise yine seçilen paket ücretleri etkiliyor. Bu konuda detaylı bilgi edinebilmek için kulüp ile iletişime geçmek gerekiyor.


Kulüpte, yüzme öğrenmenin yanı sıra; yüzme becerilerini geliştirme imkanı da bulabiliyor. Kurslarda adım adım ilerleyerek lisanslı olma fırsatı yakalanabiliyor. Kulüp öğrencileri ilerleyen aşamalarda milli takım kadrolarında yer alma veya kulübü yarışlarda temsil etme fırsatı bulabiliyor.


Yüzme kursu almak ve kurs olanakları hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Eğitim faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için Çekmeköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page