top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Çekmeköy Yüzme Kulübü Çocuk Yüzme Kursları

Çekmeköy çocuk yüzme kursları, 5- 14 yaş arasındaki çocuklara hitap ediyor. Kurslar kapsamında yüzme öğrenmek isteyen çocukların yanı sıra; yüzme tekniğini geliştirmek isteyen çocuklara da eğitim veriliyor. Bununla birlikte yüzme sporunu lisanslı olarak yapmak isteyen sporcular da kurs gruplarında kendilerine yer bulabiliyor. Çocuklar, 6 kişiden oluşan kurs gruplarında yer alabilecekleri gibi birebir yüzme dersi almayı da tercih edebiliyorlar. Grup kurslarında kursiyerler ayda 8 saat eğitim görüyorlar. Özel yüzme dersi söz konusu olduğunda ise kurs süresi seçilen pakete göre değişiklik gösteriyor. Peki; çocuk yüzme kursu seçenekleri ile kursiyerlere ne gibi fırsatlar sunuluyor? Çocuk yüzme kurslarında ücretler nasıl?


Çocuk Yüzme Kursları Neleri Kapsıyor?

Çocuk yüzme kurslarında kursiyerlerin yaş grubu ve yüzme seviyesine göre alt gruplar oluşturuluyor. Tüm kurs grupları maksimum 6 kişiden oluşuyor. Grup derslerinde ayda 8 saat eğitim veriliyor ve bu eğitimler haftanın iki gününe yayılıyor. Her eğitim gününde çocuklar birer saatlik derslere katılıyor.

Çocuk yüzme kurslarında iki ana gruptan söz etmek gerekiyor. Bunlar; başlangıç ve stil yüzme ve teknik öğrenim grupları olarak sıralanıyor. Başlangıç ve stil yüzme gruplarında teknik nefes çalışmalarına yer veriliyor. Doğru nefes almanın yüzme performansını doğrudan etkilediği biliniyor. Bu nedenle çocukların yüzerken koordine biçimde nefes almayı öğrenmeleri gerekiyor.

Çocuk yüzme kursları başlangıç seviyesinde çocukların spor disiplini kazanmalarına odaklanılıyor. Bu, yüzme sporunda başarılı olmak ve devamlılık için önem taşıyan bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Çocukların eğitim sürecinde sosyal bir ortamda bulunmalarının onların yararına olduğu biliniyor. Bu durum iletişim ve özgüven gelişimini etkiliyor. Bu nedenle çocuklar sosyal bir ortamda eğitim alıyorlar.

El ve ayak koordinasyonu için yapılan çalışmalar başlangıç gruplarının önemli adımlarından biri alıyor. Bu aşamada kursiyerlere yalnızca serbest stil yüzme öğretiliyor. Teknik öğrenim gruplarına geçen öğrenciler ise diğer stillerde eğitim alabiliyor ve tekniklerini geliştirebiliyorlar.

Teknik öğrenim gruplarında kelebek, kurbağalama ve sırt üstü yüzme stilleri de devreye giriyor. Bu aşamada çeşitli materyallerden de yardım alınarak kursiyerlerin yüzme tekniklerini geliştirmesine odaklanılıyor. Farklı yüzme tekniklerinde vücut pozisyonu, el ve ayak koordinasyon çalışmaları yapılıyor. Dolphin ve kalça tekniğini kullanma, uzanma tekniğini kullanma gibi farklı stillerde yarar sağlayabilecek çeşitli teknikler öğretiliyor.

Lisanslı sporcular için ise süreç biraz daha farklı işliyor. Lisanslı sporcular kulübü yarışlarda temsil edeceği için yarışma kuralları ve tekniklerini öğreniyorlar. Duvardan dönüş tekniklerine odaklanıyorlar. Aynı zamanda performanslarını arttırabilmek için çeşitli antrenmanlar yapıyorlar.


Çocuk Yüzme Kursları Nasıl Ücretlendiriliyor?

Çocuk yüzme kursu seçeneklerinin tamamında yaş ve seviyeye bakılmaksızın aynı ücret talep ediliyor. Grup dersleri için bu ücret aylık 700 TL olarak biliniyor. Bu ücret haftanın iki günü birer saat yani ayda toplam 8 saatlik eğitimler için ödeniyor. Kurs ücretlerinin peşin ve nakit olarak yapılması isteniyor. Ücret ödemesi her ayın ilk haftasında yatılıyor. Birden fazla aile üyesi kurslara katılıyorsa %10 oranına yakınlık ve kardeş indirimi uygulanıyor. Birebir yüzme dersi söz konusu olduğunda ücretler paketlere göre değişiyor. Aynı zamanda iki ya da üç kursiyerle gerçekleştirilen özel derslerde ücretlendirme farklı şekilde yapılıyor. Özel yüzme dersi konusunda detaylı bilgiye web sitesi veya antrenörler aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Çocuk yüzme kursları hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Çekmeköy Yüzme Kulübü tarafından sunulan fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page