top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Yüzme Antrenmanı ile İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüzme antrenmanı, yüzücüler tarafından düzenli olarak yapılıyor. Her spor dalında olduğu gibi yüzmede de antrenman yapmak büyük bir önem taşıyor. Yüzme sporu için disiplin en önemli noktalardan biri oluyor. Bu disiplini sağlamak da ancak düzenli antrenmanlarla mümkün olabiliyor. Yüzme antrenmanları profesyoneller için olduğu kadar yüzmeye yeni başlayanlar için de önem taşıyor. Yüzmeyi öğrenebilmek, verimli bir kurs süreci geçirmek ve yüzme sporunda gelişim göstermek için antrenman yapmak gerekiyor. Profesyoneller ise yüzme performanslarını iyileştirmek ve önemli başarılara imza atabilmek için çalışıyor.


Elbette antrenman yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Olumsuzluklarla karşılaşmamak ve antrenmanlardan verim almak için bazı kurallara uymak gerekiyor. Peki; bu noktalar nelerdir? Yüzme antrenmanı sırasında, öncesinde ve sonrasında neler yapmak gerekiyor?


Yüzme-Antrenmanı-ile-İlgili-Dikkat-Edilmesi-Gerekenler

Yüzme Antrenmanı Öncesinde Isınmak

Hangi sporla uğraşıyor olursanız olun ısınma hareketlerinin ne kadar önemli olduğu biliniyor. Isınmadan antrenman yapılan durumlarda sakatlıkların ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle vücudu spora mutlaka hazırlamak gerekiyor. Elbette yüzme söz konusu olduğunda da bu durum değişmiyor. Yüzme antrenmanına mutlaka ısınarak başlamak gerekiyor. Bu yüzücüler için hem fiziksel hem de zihinsel sürecin kolaylaşması anlamına geliyor. Vücut spora hazır olduğunda çok daha verimli bir antrenman yapılabiliyor. Isınma hareketleri kasları spora hazırladığı kadar mental fayda da sağlıyor. Salgılanan hormonlar sayesinde sporcular, motivasyonlarını arttırarak daha başarılı antrenmanlara imza atabiliyor. Bu nedenle ısınma hareketlerini ihmal etmemek gerekiyor.


Yüzme Antrenmanı Öncesinde Sağlıklı Beslenmek

Spor yapanlar için en önemli noktalardan biri de beslenme düzeni oluyor. Hiç şüphesiz; yüzücüler için de sağlıklı beslenmek büyük bir önem taşıyor. Vücuttan maksimum verimi alabilmek için yeterli ve dengeli beslenmek gerekiyor. Vücudun ihtiyacı olan; yağ, karbonhidrat ve proteini doğru miktarlarda almak gerekiyor. Bu durum vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller için de geçerli oluyor. Yüzme antrenmanı öncesinde vücudun ihtiyaçlarını karşılamak daha verimli bir antrenman süreci geçirmeye yardımcı oluyor. Elbette yüzme sporuyla profesyonel olarak uğraşanlar için antrenmanların dışında da beslenemeye önem vermek gerekiyor. Yüzme sporuyla uzun yıllar uğraşmak için sporcuların bedenlerine iyi bakmaları önem taşıyor.


Doğru Ekipmanlarla Antrenman Yapmak

Yüzme sporu söz konusu olduğunda doğru ekipmanlarla çalışmak en önemli konulardan biri oluyor. Doğru ekipmanlar yüzme antrenmanı sırasında maksimum verimi alma noktasında etkin bir rol oynuyor. Mayo seçimi, gözlük seçimi gibi pek çok noktada bu durumu dikkate almak gerekiyor. O gün yapılacak antrenmana göre yardımcı ekipmanlar seçmek de mümkün olabiliyor. Örneğin bacak çalışmaları için yüzme tahtası kullanmak doğru bir seçim olabiliyor. Üst bedeni çalıştırmak için pull buoy kullanılabiliyor. Bu ekipmanların nerede kullanılacağı da son derece önem taşıyor. Denizde yapılacak antrenmanlar için farklı havuzda yapılacak antrenmanlar için farklı ekipmanlar seçmek gerekiyor. Ekipmanı hangi seviyeden bir sporcunun kullanacağı da seçimler noktasında önem taşıyor.


Profesyonellerden Destek Almak

Yüzme antrenmanları konusunda en önemli noktalardan biri de profesyonellerle çalışmak oluyor. Çekmeköy Yüzme Kulübü, her yaş ve seviyeden yüzücüyü bu anlamda destekliyor. Antrenman yaparken profesyonel yardım almak; yüzme performansının arttırılması konusunda etkili oluyor. Aynı zamanda ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesini sağlıyor. Özellikle yüzme yarışlarına hazırlanma gibi durumlar söz konusu olduğunda mutlaka bir antrenör eşliğinde çalışmak gerekiyor. Böylelikle sporcuların hatalarını görmeleri mümkün hale geliyor. Aynı zamanda gelişim süreci de hızlanıyor.

Yüzme antrenmanı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Eğitim faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için Çekmeköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page