top of page
  • Emirhan Temiz

Çekmeköy Yüzme Eğitimi

Çekmeköy yüzme eğitimi almak isteyenler için tercih edilen bölgelerden biri oluyor. Çekmeköy’de yüzme kursu seçenekleri hem çocukları hem de yetişkinleri kapsıyor. Özellikle ebeveynler çocuklarını yüzme ile tanıştırmak için güvenilir kulüpler arıyor. Çekmeköy Yüzme Kulübü, çocuklar ve yetişkinler için güvenli bir kurs deneyimi sunuyor. Aynı zamanda Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde her yaş grubu için uygun fiyatlı bir kurs seçeneği bulunuyor. Her yaştan kursiyer, uzman eğitmenler eşliğinde yüzme öğrenebiliyor; yüzme tekniğini geliştirme fırsatı bulabiliyor. Kulüp, Ataşehir Yüzme Kulübü’ne bağlı bir kulüp olarak eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Peki; kulüp, çocuk ve yetişkinler için neler sunuyor? Her yaş grubu için yüzme eğitimi almak mümkün olabiliyor mu?


çekmeköy-yüzme-eğitimi

Çekmeköy Yüzme Eğitimi İçin Çekmeköy Yüzme Kulübü

Yüzme sporuna erken yaşta başlamak çocukların sağlıklı gelişimi üzerinde önemli bir rol oynuyor. Yüzme sporunu yaşamının bir parçası haline getiren bireyler daha sağlıklı bir yaşam sürebiliyor. Bu durum yetişkinler için de geçerli oluyor. Yüzme sporunu düzenli olarak yapan yetişkinler hem fiziksel hem de zihinsel sağlıklarını daha kolay koruyabiliyorlar. Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde hem çocuk hem de yetişkinler için kurs seçenekleri sunuluyor. Kulüp bünyesinde eğitim alabilecek en küçük yaş grubu 3 – 5 yaş olarak biliniyor. 3 – 5 yaş itibariyle her yaş ve seviyeden kursiyer, kulüp faaliyetlerinde kendine yer bulabiliyor.

Çekmeköy yüzme eğitimi sürecinde kulüp, yüzme bilen ve bilmeyenler için farklı kurs programları belirliyor. Yüzme bilmeyenlerin suya adaptasyon süreci kursun en önemli adımlarından biri oluyor. Kulüp, kursiyerlerin öncelikle suya adapte olmalarını hedefliyor. Su korkusu olan kursiyerlerin korkularını yenmeleri için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte çocuklar için yürütülen kurslarda çocukların esneklik kazanması, motor becerilerinin gelişmesi konuları üzerinde duruluyor. Temel nefes çalışmaları, ısınma çalışmaları, suyun üzerinde durabilmeye yönelik çalışmalar kurs takviminin parçası oluyor.

Yüzme bilenler için ise eğitim süreci daha farklı ilerliyor. Bu noktada genellikle temel yüzme becerilerinin geliştirilmesi üzerine çalışılıyor. Kurbalağama, kelebek, sırt üstü ve serbest yüzme tekniklerine odaklanılıyor. Her bir stil için koordinasyon çalışmaları yapılıyor. Çekmeköy yüzme eğitimi kapsamında atlama çalışmaları, dönüş ve bitiriş çalışmaları da yürütülüyor. Yüzme bilen kursiyerler için verilen bu eğitimler teknik öğrenim adıyla anılıyor. Teknik öğrenim gruplarında bulunan kursiyerlerin ilerleyen süreçlerde performans ve master yüzme gruplarında yer almaları mümkün olabiliyor.

Kurslar, çoğunlukla grup dersleri şeklinde yürütülüyor. Grup dersleri kapsamında kursiyerlere ayda minimum 8 saat eğitim veriliyor. Eğitimler haftada iki gün birer saat yapılıyor. Her kurs grubunda maksimum 6 kursiyer yer alıyor. Buna ek olarak; özel yüzme dersi almak isteyenler için de seçenekler bulunuyor. Özel yüzme derslerinde kurs takvimi kursiyer ve antrenörün ortak kararıyla belirleniyor. Kurs programının yoğunluğu kişiye göre değişiyor. Özel yüzme dersi iki ve üç kişiyle de yürütülebiliyor.


Çekmeköy Yüzme Eğitimi Ücretleri

Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde ücretler kurs paketlerine, grup ve özel ders seçeneklerine göre değişiyor. Grup derslerine katılan kursiyerlerin ödemesi gereken aylık ücret 700 TL oluyor. Bu ücret kapsamında kursiyerler ayda 8 saat eğitim alıyorlar. Kurslara birden fazla aile üyesi devam ediyorsa %10 oranında ücret indirimi uygulanabiliyor. Özel dersler söz konusu olduğunda program daha yoğun devam edebiliyorlar. Kurs takvimi kursiyerin talep ve ihtiyaçları ile antrenörün uygunluğuna bakılarak belirleniyor. 8 saatlik özel ders paketi için ücret 2200 TL olarak belirleniyor. 16 saatlik paketi tercih eden kursiyerlerin 4160 TL ödemeleri gerekiyor. 24 saatlik paket için ayrılması gereken bütçe ise 6000 TL olarak biliniyor.

Çekmeköy yüzme eğitimi ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Çekmeköy Yüzme Kulübü tarafından sunulan fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page