top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Çekmeköy’de Çocuk Yüzme Dersleri

Çekmeköy’de çocuk yüzme dersleri 3 – 14 yaş aralığındaki çocukları kapsıyor. Yüzmenin çocukların sağlıklı gelişimi için önemli bir katkı sağladığı biliniyor. Buradan yola çıkan Çekmeköy Yüzme Kulübü, çocuklar yüzme kurslarına birinci derecede önem veriyor. Çocukların güvenli bir ortamda yüzme öğrenmesi ve bu alanda kendini geliştirmesi kulübün öncelikleri arasında yer alıyor. Bunun için kulübün kullandığı havuz ve tesislerde her ayrıntıya önem veriliyor. Güvenlik ve hijyen için tesislerde gerekli tüm önlemler alınıyor. Denetimler düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Tüm tesislerde son teknoloji araç ve ekipmanlardan faydalanılıyor. Bu sebeple Çekmeköy Yüzme Kulübü’nün İstanbul’un en çok tercih edilen kulüpleri arasında yer aldığı biliniyor.


Peki; kulüp, çocuk yüzme kurslarına katılanlara neler sunuyor? Yaş grupları ve yüzme seviyeleri nasıl değerlendiriliyor ve gruplandırılıyor? Ücretlendirme nasıl yapılıyor? Çekmeköy Yüzme Kulübü’nün sunduğu fırsatları ve kurs programlarını birlikte inceleyelim…


Çekmeköy'de-Çocuk-Yüzme-Dersleri

Çocuk Yüzme Dersleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Öncelikle; Çekmeköy Yüzme Kulübü’nün eğitmen kadrosundan söz etmek gerekiyor. Çocuk yüzme kurslarında görev alan tüm antrenörlerin alanında uzman isimler olduğu biliniyor. Hem çocuk hem de yetişkin gruplarında bu alanda eğitim almamış hiçbir antrenöre yer verilmiyor. Özellikle çocuk kurs grupları için bu konu önem taşıyor. Kurs gruplarında yer alacak öğrenci sayısı 6 ile sınırlandırılıyor. Çünkü her çocuğa yeterince vakit ayrılabilmesi kursun ilerleyişi ve çocuğun gelişimi açısından önem taşıyor. Ders günleri ve saatleri de bu noktadan yola çıkılarak oluşturuluyor. Çocukların verimli şekilde öğrenebilmesi için haftada iki gün birer saatlik dersler planlanıyor. Kurs programları kapsamında ayda en az 8 saat ders yapılıyor.


Çocuk yüzme dersleri, özel yüzme dersleri biçiminde de yürütülebiliyor. Özel yüzme dersi programı kişiye özel belirleniyor. Programın yoğunluğu kursiyerin taleplerine ve öğrenme hızına göre belirlenebiliyor. Ancak; çocuklar için grup derslerinin öncelikli olarak değerlendirilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü, grup dersleri çocukların sosyalleşmesi, özgüven gelişimi ve iletişim becerileri açısından da önem taşıyor.


Çocuk yüzme kursları için ücretlendirme ise grup ve özel yüzme dersi seçeneklerine göre değişiklik gösteriyor. Grup derslerinin ücretleri tüm yaş grubu ve seviyeler için aynı oluyor. Özel yüzme derslerinde ise farklı kurs paketleri sunuluyor. Bu kurs paketlerine göre ücretlendirme değişiklik gösteriyor. Bu konuda detaylı bilgi için kulüple iletişime geçilebiliyor.


Çocuk Yüzme Dersleri Kapsamında Sunulan Kurs Seçenekleri

Çocuk yüzme kursları söz konusu olduğunda yaş gruplarına göre iki farklı kurs seçeneği sunuluyor. Yaş grupları, 3 – 5 yaş ve 5 – 14 yaş şeklinde ikiye ayrılıyor. 3 – 5 yaş aralığındaki çocuklara temel bir yüzme eğitimi veriliyor. Burada kurs grupları yüzme seviyelerine göre değil; yaşa göre belirleniyor. Çocukların temel yüzme becerileri kazanmasını hedefleyen bir kurs programı izleniyor. Bu aşamada çocukların su içerisinde kendilerini rahat hissetmeleri için adaptasyon çalışmaları yapılıyor. Eğitici oyunlarla öğrenme süreci destekleniyor.

5 – 14 yaş aralığındaki çocuklar ise hem yaş hem de yüzme seviyelerine göre gruplandırılıyor. Yüzmeyi henüz öğrenmemiş olanlar başlangıç seviyesi kurslarına kabul ediliyor. Yüzme bilenler ise teknik öğrenim gruplarında kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Teknik öğrenim gruplarında başarı gösterenler ilerleyen süreçte performans gruplarında da yer alabiliyor. Ek olarak; lisanslı sporcu olma, spor bursu alma, milli takım kadrolarına girme gibi imkanları değerlendirebiliyorlar.


Çocuk yüzme dersleri ile ilgili detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Eğitim faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için Çekmeköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page