top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Çekmeköy’de Yetişkin Yüzme Dersleri

Çekmeköy Yüzme Kulübü, her yaş grubu ve seviyeden yetişkin için yetişkin yüzme dersleri sunuyor. Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde 14 yaş ve üzeri tüm kursiyerler yetişkin yüzme kursu kapsamında değerlendiriliyor. Kurs grupları ise yaş ve yüzme seviyesine bakılarak belirleniyor. Her kurs grubu altı kişiden oluşacak şekilde belirleniyor. Bu sayede eğitmenler ve öğrencilerin kurs süresince gerekli ve yeterli iletişimi kurması mümkün oluyor. Daha az sayıda kişinin yer aldığı kurs gruplarında daha verimli dersler yürütüldüğü biliniyor.


Grup kurslarının yanı sıra; yetişkinler için özel yüzme dersleri de veriliyor. Ancak; grup kurslarının öncelikli olarak değerlendirilmesi tavsiye ediliyor. Kurs programına uyum sağlayamayan ya da yüzme konusunda travması bulunanlarla özel yüzme dersi seçenekleri için görüşülüyor. Peki; yetişkin yüzme kursu programları nasıl ilerliyor? Farklı seviyeler için nasıl bir kurs programı oluşturuluyor? Derslerde hangi konulara yer veriliyor? Kurslar nasıl ücretlendiriliyor?


Çekmeköy’de-Yetişkin-Yüzme-Dersleri

Yetişkin Yüzme Dersleri Nasıl İlerliyor?

Yetişkin yüzme derslerinde gruplar oluşturulurken yüzme seviyesi dikkate alınıyor. Tıpkı çocuk yüzme kurslarında olduğu gibi yetişkinlerde yüzme öğrenmek için kurslara başvurabiliyor. Bu noktada; öncelikle başlangıç seviyesi grupları ile kurs sürecine giriş yapılıyor. Eğer; kursiyer daha önce yüzmeyle ilgili bir travma yaşamışsa veya sudan korkuyorsa bu korkuyu yenmesine odaklanılıyor.


Suya adaptasyon yüzme bilmeyen bir yetişkin için kurs sürecinin temel noktalarından biri oluyor. Ardından; vücut pozisyonu, suya atlama çalışmaları, nefes çalışmaları gibi temel çalışmalar yapılmaya başlanıyor. Bu aşamada daha çok serbest yüzme tekniğinin öğretilmesine odaklanılıyor. El ve ayak koordinasyonunu sağlamaya yönelik çalışmalara yer veriliyor. Bu çalışmalar sırasında yüzme tahtası gibi çeşitli ekipmanlardan yardım alınıyor. Böylelikle öğrenme sürecinin daha kolay ve hızlı ilerlemesi sağlanıyor.


Yetişkin yüzme dersleri için bir diğer aşama teknik öğrenim oluyor. Bu aşamada, yüzme bilen yetişkinlerin yüzme tekniklerinde ilerlemesi amaçlanıyor. Bu kapsamda; serbest ve sırtüstü yüzmede drill çalışmalarına yer veriliyor. Kurbağalama ve kelebek tekniklerinde ayak vuruşu ve kol çekişi gibi çeşitli çalışmalara odaklanılıyor. Depar, dönüş, bitiriş çalışmaları bu aşamanın diğer odak noktaları arasında yer alıyor.


Yetişkinler için ayda minimum 8 saati kapsayacak bir kurs süreci planlanıyor. Kurslar, haftada iki gün yapılıyor. Her kurs günü bir saat sürecek dersleri kapsıyor. Eğer; özel yüzme dersi seçeneği tercih edilmişse; kurs programı kişiye özel olarak planlanabiliyor. Öğrenme hızı ve kurs programının yoğunluğu seçilecek kurs paketine göre belirleniyor. Bu noktada antrenör ve kursiyer ortak bir karar vererek kurs programını oluşturuluyor.


Yetişkin Yüzme Dersleri İçin Ücretler Nasıl?

Yetişkin yüzme dersi ücretleri için detaylı bilgiye Çekmeköy Yüzme Kulübü web sitesi aracılığıyla ulaşılabiliyor. Aynı zamanda kulüp ve antrenörler ile doğrudan iletişime geçerek ücret bilgisi alınabiliyor. Grup kursları ve özel dersler farklı biçimde ücretlendiriliyor. Grup kurslarında tüm kurs seviyeleri eşit şekilde ücretlendiriliyor. Ancak; özel derslerde seçilecek kurs paketi ve kişi sayısına göre ücretlerin değişiklik gösterdiği biliniyor. Çünkü özel yüzme dersleri farklı yoğunlukta ilerleyebiliyor. Aynı zamanda kurslar birebir yürütülebileceği gibi, iki ve üç kişinin katılımıyla da gerçekleştirilebiliyor. Kurslara aynı aileden birden fazla üye katılım gösteriyorsa belirli bir oranda indirim uygulanıyor. Kurs ücretlerinin her ayın ilk haftasında yapılması talep ediliyor. Ödemenin peşin ve nakit olarak yapılması gerekiyor.

Çekmeköy’de yetişkin yüzme dersleri hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kurs faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için Çekmeköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page