top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Yüzme Kursu Seçimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yüzme kursu seçimi neden önemli? Yüzme kursu seçiminde nelere dikkat etmek gerekir? Yüzme öğrenmek doğru adımlar izlendiğinde son derece kolay ve keyifli bir süreç olabiliyor. Ancak yüzmeyi yanlış ellerde öğrenmek; yüzmeden soğumaya, öğrenme şevkinin kırılmasına ve hatta travmalara yol açabiliyor. Bu nedenle; yüzme kursu seçiminin son derece önemli olduğu biliniyor. Doğru yerde, doğru eğitmenlerle öğrenmek sürecin sağlıklı ilerlemesine katkı sağlıyor. Özellikle; çocukları için kurs arayışında olan ebeveynlerin bu konuda titizlikle hareket etmesi gerekiyor. Çocukların fiziksel ve mental gelişimine katkı sunacak sağlıklı bir ortamda yüzme öğrenmesi önem taşıyor. Bu nedenle kurs araştırması yaparken pek çok noktayı dikkate almak gerekiyor.


Peki; bu noktalar nelerdir? Kurs seçimi nasıl yapılmalı? Kurs arayışında olanlar neden Çekmeköy Yüzme Kulübü’nü tercih etmeli?


Yüzme-Kursu-Seçimi-Hakkında-Bilinmesi-Gerekenler

Yüzme Kursu Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yüzme kursu seçiminde; eğitmenler, kurs programı, tesislerin özellikleri gibi pek çok noktaya dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle; alanında uzman antrenörler ile çalışmanın kritik bir öneme sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Yanlış kişiler eşliğinde yüzme öğrenmek; birçok olumsuzluğa neden olabiliyor. Bu nedenle; antrenör seçimi, en az kurs seçimi kadar önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Bir diğer önemli nokta tesislerin özellikleri oluyor. Son teknoloji ile donatılmış temiz ve güvenlikli tesisleri tercih etmek gerekiyor. Yüzme sporunda tesislerin ve havuzların temizliği son derece önemli bir konu oluyor. Tesis ve havuz temizliğine dikkat edilmediğinde özellikle çocuklar için çeşitli hastalıklara ve enfeksiyonlara yakalanma ihtimali doğabiliyor. Bu nedenle kurs seçimi yaparken bu konuya özen göstermek gerekiyor.


Elbette antrenör seçimi ve tesislerin temizliği ve güvenliği kadar; kurs programının niteliği de önem taşıyor. Kurs programının öğrencinin istek ve ihtiyaçlarına cevap vermesi gerekiyor. Aynı zamanda kurs programının kursiyerin yaşına ve seviyesine uygunluğu da önem taşıyan bir başka konu oluyor. Kurs seçimi yaparken tüm bunları dikkate almak gerekiyor.


Yüzme Kursu Seçimi ve Çekmeköy Yüzme Kursları

Çekmeköy Yüzme Kulübü, az önce sözünü ettiğimiz tüm konuları dikkatle değerlendiriyor. Öncelikle; kulüpte görev olan tüm antrenörlerin yüzme alanında eğitim almış ve uzmanlaşmış olduğu biliniyor. Kurs programları; yaş grupları ve yüzme seviyeleri göz önüne alınarak hazırlanıyor. Bu noktada; uzman görüşlerinden faydalanılıyor. Tesisler, sürekli ve düzenli olarak temizleniyor, bakımları yapılıyor. Tesislerde gerekli tüm güvenlik önlemleri alınıyor. Kulüp için kursiyerlerin sağlığı ve güvenliği birinci derecede önemli konulardan biri oluyor.


Kulüp çocuklar ve yetişkinler için farklı kurs programları sunuyor. Çocuk yüzme kursları, yaş guruplarına göre kendi içinde alt gruplara ayrılıyor. 5 – 14 yaşa yönelik yüzme kurslarında; yüzme seviyesi de grupları belirleyen kriterlerden biri oluyor. Yetişkin yüzme kurslarında ise gruplandırma yüzme seviyesine göre yapılıyor. Çocuk yüzme kurslarında çocukların yüzmeyi öğrenmesinin yanı sıra; fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunulması da amaçlanıyor. Kurs programları buna göre oluşturuyor. Yetişkin yüzme kurslarına da farklı amaçlı katılımlar olabiliyor. Yetişkinler yüzme öğrenmek, kendilerini yüzme alanında geliştirmek, kilo vermek ya da tedavi gibi amaçlarla kurslara katılabiliyor. Kısacası; Çekmeköy Yüzme Kulübü, her yaşa her seviyeye her talebe ve her ihtiyaca cevap vermeyi amaçlıyor.


Yüzme kursu seçimi ve kulübün kurs programları hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Eğitim faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için Çekmeköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page