top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Çekmeköy’de Yetişkinler İçin Yüzme Kursu

Çekmeköy’de yetişkinler için yüzme kursu seçenekleri sıkça araştırılıyor. Çekmeköy Yüzme Kulübü, bu arayışa cevap vermek için çeşitli kurs faaliyetleri yürütüyor. Yetişkin yüzme kursları yüzme bilen ve bilmeyen yetişkinlere yönelik olarak veriliyor. Farklı talepler göz önünde bulundurularak özel yüzme dersi ve grup dersleri seçenekleri sunuluyor. Yüzme bilmeyen yetişkinler bu kurslar aracılığıyla yüzme öğrenebiliyorlar. Yüzme bilen yetişkinler ise yüzme tekniklerini geliştirmek için kursları tercih edebiliyorlar. Bununa birlikte; yüzme bilen yetişkinler eğitim almaksızın serbest yüzme seçeneğini değerlendirmek için kulübe üye olabiliyorlar.


Çekmeköy Yüzme Kulübü, her yaştan ve her seviyeden yetişkin için sunduğu seçeneklerle tercih sebebi oluyor. Anadolu Yakası yüzme kursu seçenekleri içerisinde her daim ön planda kalmayı başarıyor. Şimdi gelin Çekmeköy Yüzme Kulübü’nün sunduğu fırsatlara ve kurs fiyatlarına birlikte göz atalım.

Yetişkinler İçin Yüzme Kursu Fırsatları

Yetişkin yüzme kurslarında farklı yaş gruplarına, seviyelere rastlamak mümkün olabiliyor. Yetişkinler çok farklı amaçlarla yüzme eğitimi almayı tercih edebiliyorlar. Yetişkinler Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde grup derslerine katılabilecekleri gibi özel yüzme dersi de alabiliyorlar. Hangi kurs seçeneğini tercih edeceklerine kursiyerler istek ve beklentileri doğrusunda karar verebiliyorlar. Grup derslerini tercih edenlere ayda en az 8 saat eğitim veriliyor. Kurs grupları maksimum 6 kişiden oluşuyor. Eğitimler haftada 2 gün, günde 1 saat olacak şekilde planlanıyor. Özel dersler tek kişi ile gerçekleştirebileceği gibi iki ve üç kişi ile de yürütülebiliyor. Kurs programı ve ücret hesaplaması özel derslerdeki kişi sayısına göre yapılıyor.

Yetişkinler için yüzme kursu seçeneklerinde grup derslerine katılan yetişkinler yüzme seviyelerine göre iki gruba ayrılıyorlar. Bu gruplar başlangıç seviyesi ve teknik öğrenim grupları olarak adlandırılıyor. Gruplar kendi içerisinde de yaş ve seviyelere göre alt gruplara ayrılıyor. Yetişkin yüzme kursları öncesinde kursiyerlere seviye tespiti yapılıyor. Böylelikle kursiyerin hangi grupta yer alacağına eğitmenler karar veriyor.

Kurs programında seviye belirlemenin ardından çalışmalara başlanıyor. Yüzme bilmeyen yetişkinler için ilk adım suya adaptasyon oluyor. Su korkusu olan yetişkinlerin bu korkuyu yenmeleri üzerine çalışmalar yapılıyor. Su üzerinde durabilme, temel nefes çalışmaları, ayak vuruşları gibi konulara başlangıç eğitimleri kapsamında değiniliyor.


Özel Yüzme Dersi

Yetişkinler için yüzme kursu seçeneklerinden bir diğeri birebir yüzme dersi oluyor. Özel yüzme derslerinde grup derslerine oranla daha esnek bir program oluşturulması söz konusu olabiliyor. Kurs takviminin nasıl ilerleyeceği eğitmen ve kursiyerin ortak talepleri doğrultusunda belirleniyor. Kimi yetişkinler daha yoğun bir program ve daha hızlı yüzme öğrenme talebiyle özel derslere yöneliyorlar. Kimi yetişkinler ise iş ve eğitim tempoları nedeniyle grup derslerine devamlılık sağlayamıyorlar. Bu nedenle özel dersleri tercih ediyorlar. Kimi zaman ise fizyoterapi, kilo verme, kilo kontrolü sağlama gibi amaçlarla yüzme kursu almak istenebiliyor. Bu durumda kişiye özel bir program daha avantajlı olacağı için özel derslere yönelmek söz konusu olabiliyor. Özel ders seçenekleriyle ilgili daha detaylı bilgi için kulüple iletişim kurmak gerekiyor.


Yetişkinler İçin Yüzme Kursu Fiyatları

Peki; yetişkinlere yönelik yüzme kursları söz konusu olduğunda nasıl bir bütçe ayırmak gerekiyor? Kurs ücretleri nasıl? Grup derslerine katılmak isteyen yetişkinler için aylık kurs ücreti 700 TL olarak biliniyor. Bu ücret haftada 2 gün ve ayda 8 saat olarak planlanan eğitimleri kapsıyor.

Özel derslerde ise farklı kurs paketleri sunuluyor. Bu paketlerin kapsamına göre farklı ücretlendirmeler yapılıyor. 8 saatlik kurs paketi için 2200 TL ücret talep ediliyor. 16 saatlik paket için 4160 TL bütçe ayırmak gerekiyor. 24 saatlik kurs paketinin ücreti ise 6000 TL olarak biliniyor. Özel derslere iki ya da üç kişinin katılım göstermesi halinde kurs ücreti kursiyerler arasında pay ediliyor.

Yetişkinler için yüzme kursu fırsatları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Eğitim faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page