top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Yüzerek Formda Kalmak Mümkün Mü?

Yüzerek formda kalmak mümkün mü? Yüzmek vücudu sıkılaştırır mı? Yüzmek kilo verdirir mi? Yüzmek boy uzatır mı? Yüzmenin faydaları nelerdir? Bu gibi sorularla sıkça karşılaşıyoruz. Yüzmenin bedene etkileri bu sporla ilgilenmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Özellikle; kilo vermek ya da formda kalmak isteyenler; bu soruların yanıtlarını merak ediyor. Yüzmenin fiziksel ve mental sağlığa olan olumlu etkileri araştırmalar ile kanıtlanıyor. Düzenli yüzen bireylerin çok daha sağlıklı olduğu biliniyor. Yüzme, farklı yaş grupları üzerinde farklı etkiler ortaya çıkmasına neden oluyor. Ancak; formda kalmak ya da kilo vermek gibi konularda her yaş grubu yüzmeden yararlanabiliyor.


Yüzerek-Formda-Kalmak-Mümkün-Mü

Çekmeköy Yüzme Kulübü, yüzme sporu ile ilgilenmek isteyenler için kurs fırsatları sunuyor. Kurslar yüzme öğrenmek için tercih edilebiliyor. Aynı zamanda yüzme tekniğini geliştirmek veya yalnızca bir spor dalıyla ilgilenmek isteyenler için de uygun olabiliyor. Yetişkinler, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi amacıyla bu kurs programlarına katılabiliyor. Çocuklar ise daha sağlıklı bir gelişim süreci için kurslardan faydalanıyor. Kurslardan, kilo vermek ve formda kalmak isteyen çocuk ve yetişkinler de yararlanabiliyor. Peki; yüzme sporunun fiziksel ve mental sağlığa etkileri nelerdir? Yüzerek nasıl formda kalınabilir?


Yüzerek Formda Kalmak Hakkında Merak Edilenler

Yüzmek vücudun formda kalmasını sağlamak ve kilo vermek için en etkili spor dallarından biri oluyor. Elbette; bunu sağlayabilmek için bu sporu düzenli olarak yapmak gerekiyor. Yüzmeden verim alabilmek için haftada 2 ile 5 gün arasında yüzmeye vakit ayırmak gerekiyor. Antrenman yapılan günlerde, 1 saat yüzmek çoğu zaman yeterli oluyor. Yüzme sporunda yağ ve kalori yakımının daha hızlı ve etkili biçimde gerçekleştiği biliniyor. Bu nedenle yüzme en etkili spor dallarından biri olarak anılıyor.


Yüzmede kilo kaybı, kas kaybı yaşanmadan gerçekleşiyor. Kas kaybı vücudu formda tutmak ve kilo vermek isteyenler için en önemli problemlerden biri oluyor. Tabi ki; bunu sağlamak için yüzme sporunu yanında uygun bir beslenme programından da yardım almak gerekiyor. Doğru beslenmek beden ve zihin sağlığı için en önemli noktalardan biri oluyor.


Yüzme antrenmanları sırasında tüm kas grupları aynı anda çalışıyor. Böylelikle kalori ve yağ yakımı sağlıklı ve dengeli biçimde gerçekleşiyor. Aynı zamanda vücudun sıkılaşması da mümkün oluyor. Kilo verme sürecinde ortaya çıkan sarkma problemlerinin böylelikle önüne geçilebiliyor. Yani vücut şekil alarak forma giriyor.


Yüzerek Formda Kalmak İsteyenler İçin Çekmeköy Yüzme Kulübü

Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde, yüzme sporu ile ilgilenmek isteyen herkes için uygun bir kurs programı bulunuyor. Çocuk, yetişkin, her yaştan kursiyer kulüp bünyesinde kendine yer bulabiliyor. Kilo vermek, formda kalmak, tedavi olmak, yüzme öğrenmek ya da serbest yüzmek isteyenler kulübe üye olabiliyor. İsteyen kursiyerler grup derslerine katılabiliyor. Grup derslerinde haftada iki gün, birer saat yüzmek mümkün oluyor. Özel derslerde ise kursiyer ihtiyaçları doğrultusunda kendine uygun bir program belirleyebiliyor. Kursiyerin hedefi yalnızca kilo vermek ise kendine uygun bir program belirlemekte daha doğru olabiliyor. Çünkü, uzmanlar kilo verme sürecinde haftada 5 ile 7 saat arasında yüzülmesini tavsiye ediyor. Bu noktada antrenörler ile ortak bir karar varıp, en uygun programı hazırlamak gerekiyor.


Yüzerek formda kalmak ve yüzmenin faydaları konusunda daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kurs faaliyetlerine katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page