top of page
  • çekmeköy yüzme kulübü

Kolay Yüzme Öğrenmek Mümkün Mü?

Kolay yüzme öğrenmek için ipuçları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Yüzme öğrenmek, özellikle profesyonel yardım alınmadığında zorlayıcı olabiliyor. Hatta travmatik bir sürece dönüşebiliyor. Su korkusu ortaya çıkabiliyor ya da sürecin sonunda psikolojik problemlerle karşılaşılabiliyor. Bu tip olumsuz durumlarla karşılaşmak, pek çok insanın yüzme sporundan soğumasına neden olabiliyor. Hal böyle olunca yüzme öğrenme süreci mesafeli bakılan hatta kaçınılan bir sürece dönüşüyor.


Peki; yüzme öğrenmek gerçekten bu kadar zorlayıcı bir süreci mi kapsıyor? Bu sorunun cevabı elbette, hayır… Yüzme doğru şartlar altında ve doğru kişilerin yardımıyla öğrenildiğinde son derece kolay ve keyifli bir sürece dönüşüyor. Peki; yüzmeyi kolaylıkla öğrenmek nasıl mümkün olabiliyor? Bunun için nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor? Yüzme öğrenme sürecinde nelere dikkat edilirse, öğrenme süreci kolaylaşıyor?


Kolay-Yüzme-Öğrenmek-Mümkün-Mü

Kolay Yüzme Öğrenmek İçin Profesyonel Destek Almak

Her şeyden önce; yüzme öğrenme sürecinde kurs alınması tavsiye ediliyor. Az önce söz ettiğimiz tüm olumsuzluklardan kaçınmak için profesyonellerle çalışmak önem taşıyor. Alanında uzman antrenörler, yüzme öğrenme sürecinde; her daim başvurulacak en doğru kişiler oluyor. Elbette bu noktada; kurs seçimini de doğru yapmak gerekiyor. Çekmeköy Yüzme Kulübü, İstanbul’un en çok tercih edilen yüzme kulüplerinden biri oluyor. Kulüp, antrenör kadrosu, havuzları ve kurs programlarıyla her yaşa ve her kesime hitap ediyor.


Yüzmeyi belirli bir program çerçevesinde öğrenmek süreci kolaylaştıran unsurlardan biri oluyor. Düzenli ve sürekli antrenmanlar öğrenme sürecini hızlandırıyor. Program çerçevesinde öğrenilen her adımın pekiştirilmesi sağlanıyor. Böylelikle öğrenme sürecinden daha fazla verim almak mümkün hale geliyor.


Kolay Yüzme Öğrenmek İsteyenlere Çekmeköy Yüzme Kulübü Neler Sunuyor?

Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde her yaşa uygun bir kurs programı bulmak mümkün olabiliyor. Uzmanlar yüzmeye erken yaşta başlamanın daha avantajlı olduğunu ifade ediyor. Yapılan pek çok araştırma da bu ifadeleri destekler nitelikte… Ancak yüzmeye başlamak için hiçbir zaman geç olmadığını da unutmamak gerekiyor. Her yaşta yüzmeye başlamak ve yüzmeyi kolaylıkla öğrenmek mümkün olabiliyor. Az önce de ifade ettiğimiz gibi doğru şartlarla ve doğru kişilerle çalışmak bu konuda kilit noktayı oluşturuyor.


Çekmeköy Yüzme Kulübü’nde kurs programlarına katılabilecek en küçük yaş grubu 3 – 5 yaş oluyor. Bu noktada uzman görüşlerinin referans alındığı da biliniyor. Bunun dışında 5 – 14 yaş arasındaki çocuklar için kurs programları da sunuluyor. Her iki kurs programı da çocuk yüzme kursu seçenekleri arasında yer alıyor. 14 yaş üzerindeki kursiyerler ise yetişkin yüzme kursu programları kapsamına alınıyor. Hem çocuk yüzme kursu hem de yetişkin yüzme kursu programlarında her seviyeden kursiyere yer veriliyor.


Kurs programları başlangıç seviyesinden; performans ve master yüzme seviyelerine kadar uzanıyor. Yani kulüp bünyesinde yüzme bilmeyenlerden lisanslı sporcuları her seviyeden kursiyer bulunuyor. Yüzme kursları haftada iki gün ve günde birer saat olacak şekilde planlanıyor. Böylelikle özellikle yeni başlayanlar için daha verimli bir öğrenme süreci mümkün hale geliyor. Farklı bir program izlemek isteyenler özel yüzme dersi seçeneğini tercih edebiliyor. Kursiyerler özel yüzme dersi alarak kendilerine uygun bir program belirleyebiliyor, öğrenme hızlarına göre bir program oluşturabiliyorlar.


Kolay yüzme öğrenmek hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kurs programlarına katılmak ve kulübümüzün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için Çekmeköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page